Ezt a fekete "tea-költeményt" egy klasszikus és méltán híres francia édesség ihlette. A “Körte Szép Heléna módra” a neves szakács és gasztronómus Auguste Escoffier által megálmodott és Offenbach operájának 1864-es bemutatója alkalmából elkészített desszertje. A sűrű, édes szirupban posírozott körte és a csokoládé ízének ízkombinációja nemcsak a híres francia névadó esetében érvényesül tökéletesen, hanem ebben a teakeverékben is remek összhatást eredményez. A fekete tea fanyarabb-fűszeres íze kitűnően harmonizál a kakaóbab és a körte édes zamatával. A kompozíciót rózsa- és búzavirágszirmok teszik teljessé.
Összetevők: fekete tea, körtedarabok, kakaóbabdarabok, kakaóbabhéj, aroma, rózsaszirom, búzavirágszirom
Kiszerelés: 100g
Elkészítés:
4-5 tk/l 100°C 3-5 perc
|