Grúziában őshonos, vadon növő erdei fekete áfonya leveleiből készült - a helyiek által tradicionálisan gyógyteaként fogyasztott - herbatea. Különlegessége, hogy feldolgozása megegyezik a fekete teáéval. A kora tavasszal szedett áfonyalevelek látványa, az oxidációs folyamat végére megtévesztően hasonlít a tealevelekre és a belőlük készült főzet külleme is megegyezik egy közepesen erős fekete tea színével. A sötét, barnás-vörös infúzió ízében már meglepetést tartogat: a "teás" karakter mellett markánsan gyümölcsös, enyhén savanykás íz jellemzi, amely emlékeztet a hibiszkusz és a csipekbogyó zamatára. Tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag, koffeinmentes herbatea-különlegesség.
Összetevők: grúz erdei fekete áfonyalevél
Kiszerelés: 50g
Elkészítés:
4-5 tk/l 100°C 3-5 perc
|