Ez a japán, Kyushu szigetről származó zöld tea a legismertebb és legnépszerűbb Senchánál is ősibb múltra tekint vissza. A 16. század végén jelent meg és lett a nép teája, majd jó 100 évvel később a Sencha térhódításával szorult háttérbe. Különlegessége, hogy eltérően a tradicionális japán stílustól nem gőzöléssel, hanem wokban való sütéssel készül. Fakózöld, csavart leveleiből készült főzete könnyed, frissítő, édeskés és ott van benne az összetéveszthetetlen pirított íz. Karaktere, hosszantartó zamata egyensúlyoz a "tipikus japán és tipikus kínai" zöld teák között. Többszöri felöntést ajánlunk. Szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Összetevők: zöld tea (japán)
Kiszerelés: 100g
Elkészítés:
4-5 tk/l 70°C 2 perc
|